Η ώρα είναι:

Τετάρτη 20 Αυγούστου 2014

Η φόρμουλα 1 επιστρέφει με το Grand Prix Βελγίου

Καλοκαιρινές «διακοπές» τέλος

Η καλοκαιρινή ανάπαυλα ολοκληρώθηκε και το πρωτάθλημα συνεχίζεται με τον 12ο αγώνα. Για την ολοκλήρωσή του, υπολείπονται οκτώ αγώνες και 225 βαθμοί να μοιραστούν, καθώς ο τελικός του Άμπου Ντάμπι μετράει διπλά στη βαθμολογία.

Επί ευρωπαϊκού εδάφους, απομένουν δύο αγώνες με πρώτο το Βελγικό GP αυτήν την Κυριακή στη θρυλική πίστα του Σπα. Πρόκειται για μια μοναδική ιστορική διαδρομή, αγαπημένη όλων των πιλότων. Ο πρώτος αγώνας εκεί, έγινε το 1924 και ο γύρος είχε μήκος 14,9χλμ.! Παρότι η πίστα από τότε έχει μειωθεί περισσότερο από το μισό, το Σπα παραμένει η μεγαλύτερη πίστα του πρωταθλήματος με μήκος 7.004 μέτρα. Μόνο έξι οδηγοί στην ιστορία του αγώνα έχουν κερδίσει περισσότερες από δυο φορές, όλοι τους παγκόσμιοι πρωταθλητές: Φάντζιο (3 νίκες), Χιλ (3 νίκες), Ράικονεν (4 νίκες) Κλαρκ (4 νίκες), Σένα (5 νίκες), Μ. Σουμάχερ (6 νίκες).

Η απευθείας μετάδοση του GP Βελγίου θα ξεκινήσει στις 15:00. Μια ώρα νωρίτερα, στην αντίστροφη μέτρηση "F1 Countdown", μπορείτε να δείτε τα καλύτερα στιγμιότυπα των κατατακτήριων δοκιμών και πλούσια θεματολογία.

Στην παρουσίαση της εκπομπής, θα είναι ο Τάκης Πουρναράκης και στον σχολιασμό θα βρίσκονται οι: Νίκος Κατσαρός, Πάνος Σεϊτανίδης και Τάκης Τρακουσέλλης.

GP Βελγίου, Σπα, την Κυριακή 24 Αυγούστου στον Alpha:

F1 Countdown: 14:10

Race: 15:00.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

mu-si-co - Η μουσική είναι η ζωή μας!

Διαβάστε στο mu-si-co



Ta Panta Ola © All rights reserved 2014. Τα κείμενα που διαβάζετε στο Ta Panta Ola είναι προϊόν πνευματικής ιδιοκτησίας των αρθρογράφων και του Ta Panta Ola. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των κειμένων με την προϋπόθεση τοποθέτησης ενεργού συνδέσμου (Link) αμέσως μετά το άρθρο.